ПОЧЕТНА   >>   ВЕСТИ   >>   ВЕСТИ   >>  

 

 

Истраживање ЦеСИД-а: СНС 44%, СПС 13%, НДС 8%, ДС 7% ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Блиц   
четвртак, 06 март 2014 10:43
Истраживање ЦеСИД а: СНС 44%, СПС 13%, НДС 8%, ДС 7% Српска напредна странка освојиће на изборима 16. марта 44 одсто гласова, а другопласирана биће коалиција око СПС-а са 13 одсто гласова, показало је најновије истраживање ЦеСида обављено за “Блиц”.

Према овом истраживању, обављеном од 22. марта до 28. фебруара на репрезентативном случајном узорку од 1.188 испитаника методом разговора лицем у лице, НДС Бориса Тадића освојиће осам , ДС седам, ЛДП шест, ДСС пет, УРС и Двери по четири, СРС три, а остали шест одсто гласова.

Директор ЦеСида Марко Благојевић рекао је да 44 одсто подршке за напредњаке и много малих странака које се боре да пређу цензус, пред СНС поставља само питање да ли ће освојити апсолутну већину.
“Истраживање показује да је три и по милиона бирача опредељено, а тај број расте, тако да се може очекивати да на изборе изађе око четири милиона бирача и кључ је управо у онима који ће се тек опредељивати. Према садашсњем истраживању, напредњаци сами могу да имају већину”, рекао је Благојевић.

Он сматра да ће у парламент ући и странке мањина – СВМ и СДА Сулејмана Угљанина, а постоји шанса да и Албанци имају свог посланика.

Према садашњој опредељености, више од седам одсто гласова би могло да буде расуто, односно да више од 25 скупштинских мандата буде расподељено најјачој странци.

Благојевић је рекао да НДС и ДС у збиру имају више гласова него ДС пре одласка Тадића.

Погледајте који је рејтинг странака и друга истраживања јавног мњења пред ванредне парламентарне изборе, као и сва истраживања на једном месту.