ПОЧЕТНА   >>   ВЕСТИ   >>   ВЕСТИ   >>  

 

 

Ипсос: СНС 45 одсто, НДС изнад ДС ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
петак, 07 март 2014 10:37

Српска напредна странка има стабилан рејтинг већи од 45 одсто, док су најнестабилнији рејтинзи Демократске странке и Нове демократске странке које заједно имају од 13 до 15 одсто поверења грађана, каже директор "Ипсос стратеџик маркетинга" Срђан Богосављевић,а на основу истраживања које је спровела та агенција.
"НДС и коалиција око њих углавном је изнад седам процената, а ДС углавном око шест, али и мање. Убедљиво најјача странка је СНС са 45 одсто подршке, док је коалиција око СПС у благом паду и углавном је узива између 13 и 15 одсто подршке, рекао је Богосављевић за Курир.

Истовремено, рејтинг ДС С делује стабилно - између пет и седам процената, а преко цензуса је још и ЛДП, наводи Богосављевић.
Испод цензуса, у зони изнад два одсто, али видно испод четири, су Двери, УРС и СРС, док су остали испод два одсто.
"Од мањина, сигурни су за парламент СВМ и Бошњаци", навео је Богосављевић и закључио да, судећи по садашњем истраживању јавног мњења, неће бити потребно много странака да се формира влада осим ако би се покушало формирање владе без СНС, што њему не делује реално.

Он је оценио да се у овом тренутку чини да ће излазност бити мања него на претходним изборима, око 55 одсто, што значи да ће изаћи до 3,5 милиона бирача, али он да верује да би тај број могао и да расте.
За разлику од претходне кампање, како каже, нема негативних спотова и у том смислу се ово може квалификовати као чиста кампања, "јер све што стиже негативно није потписано страначким обележјима и спада у домен ПР", због чега проценује да ће најзначајнији и наутицајнији делови кампања бити директна обраћања лидера.

(Танјуг)